Tarihçe

dylan150.jpg

DYLAN adı nereden geliyor?

“Dylan” sözcüğü yabancımız değil, en azından Bob Dylan adını duymuşuzdur. Dylan, Galce bir sözcükmüş. Hem ad hem de soyadı olarak kullanılabiliyor. Sözüğün ilk hecesi “dy” büyük anlamına geliyor, ikinci hece “llanw” ise “deniz” demekmiş. Dylan, Galler mitolojisinde deniz tanrısı, “dalgaların oğlu” olarak biliniyor.

Dylan adını ya da soyadını taşıyan birçok ünlü sanatçı, yazar, tiyatro oyunu vb. var. Bob Dylan’ın 1973’de çıkardığı bir albümünün adı da Dylan.

Dylan bir de Apple tarafından geliştirilen programlama dilinin adı olarak kullanılıyor.

Honda’nın Dylan üretimi

Yaptığım araştırmalar sonucunda Dylan’lar İtalya’da (Atessa) üretilmiş. Avrupa ülkelerinde genellikle 125 cc ve 11 kW (15 BG) sürücü belgelerinde alt sınıf ile üst sınıf sınırı olduğu için Dylan ilk kez 2002 yılında 125 cc olarak üretilmiş. Honda daha sonra bu gibi sınırlamaya sahip olmayan Türkiye, Bulgaristan vb. ülkeler için 150 cc modelini de çıkartmış. Ülkemize 125’lik model hiç getirilmemiş.

150’lik modelle ilgili “ayrıntılı” (denilen, ama ayrıntısını göremediğim) test sonuçları için motosikletim.net sitesine bakabilirsiniz. Aynı sayfada yapılan ve bugüne dek 378 kişinin katıldığı ankette ise Dylan 10 üzerinden 9,16 almış.

Dylan Avrupalı tüketicilerin güçlü, spor ve şık bir motosiklet taleplerine karşılık vermek üzere geliştirilmiş. Ama en önemli özelliklerinden birisi düşük egzoz emisyonları. Sahip olduğu katalizatör ve ikinci havalandırma sayesinde Dylan çevre dostu bir motosiklet.

Honda, şık ve çevik, kent trafiğinde sorun çıkartmayacak güçlü bir motosiklet üretirken geleneksel Honda kalitesinden de ödün vermemiş.

15,8 BG motoruyla kent içinde hiçbir sorun yaşamıyorsunuz. Viraj yeteneği oldukça iyi, sürüşü konforlu ve iki kişiyi rahatlıkla taşıyabilecek şekilde tasarlanmış.

İtalya’da 2002-2005 yılları arasında üretilen Dylan 2006 yılından itibaren yerini PS125i modeline bırakmış.

Bakalım yeni modeli beğenecek misiniz?

mc_ps125i_003_2006_g.jpg

Yorum bırakın